Friday, August 10, 2012

Biler Isteri Masak Tak Sedap.

Salam Ramadhan uolls,

Semalam utk berbuka, aku masak ikan kerapu stim..
sayur sawi putih ngan udang..
gambar takde sbb kad reader bengong xley transfer pastu pc opis ni xley blutooth..
xcanggih betul kan..hahahaa...

ceritanya bila ikan stim tu dah siap masak..
ngam2 waktu berbuka..panas dr kukus..
rupa memang cun..tapi,,bila rasa PAHIT..
redha jek la hubby makan..pastu hubby kata nape letak daun limau purut banyak2.
tu yg buat spoil..
selai je kot aku masukkan..
sentap gak masa dengor perkataan spoil tu.
tapi smlm mood baik aku terus ckp..
ha..tu la abg xtgok syg masak asik main komputer je..kan da pahit..
hubby wat muke xtau sambil mkn ngan khusyuk walau xsedap..
pastu aku dok bebel2 itu ini..agaknyer gini..agaknye tu xyah letak..
ke garam gula kurg..blablabla...
kata aku ikut resipi tenet..bukan salah aku..hahahaha...
Pastu hubby ckp,ok la ni,xla pahit no xley mkn..
ingat lagi ayat ni..'resipi ni base on personal preference'..
kena fleksible la ikut tekak..
kire cam pujuk aku la tu takut bebelan aku makin panjang n takut air mata berjurai..hahah

pastu tetibe aku ckp,tu limau tu org suruh beli limau kasturi bukan limau purut..
hubby wat toyer je..

tetibe bila dua2 da okey menyantap makanan,hubby pon mulakan story dia..

abg:agak2nye kan,ada tak laki kl wife dia masak xsedap dia baling pinggan lauk tu..

aku:..adela..laki xmenyabor pastu xhargai isteri..

abg:pastu dpt plak bini yg baik je kan..diam je..sabor je dok kutip pinggan2..

aku:..tu la..selalu gitu..bini baik giler la xmelawan slalu laki mcm tu..hahah

abg:lainla mcm syg, xsedap salahkan limau la..apela...

aku:a'ah..mmg susah nk ngaku salah..kahkah..-jawab ngan muke toyer aku..sbb dah slalu time gaduh aku da perasan aku susah nk ngaku..pastu nangis..tu yg hubby dah biasa dah mls nak lawan2..sbb nt lama2 aku ngaku sendri..ihikihik..

abg:xpe..next time kita cube lagi yer..

aku pun senyum2 je..nasib mud baik kl tak xsempat pape aku mesti da xnak mkn air mata jurai2..kihkih..untung kan bila pk2 balik dpt laki sabor ni..layan kan je dengor alasan2 aku masak xsedap..siap salahkan dia lagi main komputer..ape la kan aku ni..siap tolong basuh pinggan lagi walaupun masak xsedap..ngehhh..sory yer syg..

ntah nape aku rasa sejak pregnant ni masak ape pon cam xkena jer..ade je yg kurg..
xpela..ayat last hbby tu cukup da sejukkan hati kan..kita cuba lagi next time =)

korg sedih tak bila suami bebel masak xsedap?

3 comments:

MisZ FyZa said...

xtau nk rase sedih x. sbb laki sy jenis kalu kt tanye ok x,die jwb ok je..wakaupn tau sbenanye xsedap..tp kalu sedap,mmg die akan trus puji..rasenye die nk jage hati sbb tau bini die xpndai msk..hee..kalu die kate xsedap,kompem bini die xnk msk lg da. hehe

Riana said...

tu la fyza..siap ckp lagi..kl komen lebih2 kang ada org merajuk..hahaha..so..redha jek la telan..kahkah

aTy _faRed~ said...

eerrr..laki aty tak pernah complain kate tak sedap..tapi die complain kate lauk nyer same jer..hahaha..sentap gak hati mak ni..;p jadi gigih belajar lauk lain sekarang ;p