Friday, September 28, 2012

Anak ke-2

Salam

Sekejap je dah hari jumaat..
Tapi esok aku keje lagi ganti masa raya aku cuti lebih hr sabtu..haha..company aku kan alternate..
so xd istilah cuti sabtu..nak kena ganti gak kl tak nak dtg..kecuali MC..hhuhuu

Mlm smlm  rasa mcm bahagia giler..ntah nape hubby asik dok puji je lauk aku masak sedap..padahal peria goreng campor telor ngan 'ikan kerisi goreng special abg' je pon aku masak..ha tu aku bagi nama resipi sendiri..sbb resipi tu request dr hubby..slalu kan gorng ikan ngan kunyit n garam..tapi hubby aku ni suka kl tumbuk bawang putih,bawang merah,lada,n skali gaul ngan kunyit..pastu goreng basah2..jgn garing2..peh..mmg kesukaan dia..pastu melepuh la tgn sbb gaul guna tangan..lada cili hokeyy..tapi kerana mu abg tersayang..hahahaa..

+ tembikai kuning..actualy ni aku ngidam ni dr awal preggy aritu tp dpt mgu lepas..jual kat pasor kampung melayu dgn harga rm5 sebijik..ok la..aku bantai je yg penting tembikai kuning..hrtu dok beli kat jusco,label tembkai kuning sampai umah potong merah..aduhaiii la..keciwa giler masa tu..cari keliling kota tinggi mmg xjumpa la...so mlm tadi potong2 balance yg ada lagi sebelah,buat cuci molot..ehe..tapi aku rasa aku je bantai sorg..ngehhhh..so,mlm2 asik bangun g po po la..=P..

ni ade kena mengena ke ngan tajuk n3 tu..???..haha..

Actualy smlm lepas siap2 makan after mgrib we all beristirehat la kan..Dlm2 borak perihal keje and lain2 tu,tetibe hubby cakap..

Tahun depan bulan 11 mengandung lagi tau...

Haishhh..biar betul la dia ni..senak n sengal otak nak menjawapnyer..kahkah..tapi laju je la jawab.....

Kan kena jarak 2 tahun..2014 baru plan lagi..

Baby sekarang pun tak kuar lagi..hubby da plan utk yg ke-2..aduhai hubby ku..uhuhuu...ni semua gara2 aku dok citer itu ini pasal sorg makcik aku ni..dia ada anak 8..masa kecik memang aku kagum ngan makcik aku ni bole uruskan 8 org tu..dahla rapat2 anak dia..tapi skrg semua dah besar..aku tgok senang jer hati dia..walaupun anak dia blom pon ada yg keje..cuma dah besar2 la..xmcm dulu aku tgok dia membasuh baju maunya berganda2..bygkanla 8..ni yg blom ada anak pon rasa cam bertempiar gak ni..hahahah..tu la yg aku kagum ngan makcik aku ni..pastu makcik aku ni awet muda jer...cantik jer...uhuhu..so,maybe hubby seronok kot tgok sepupu2 aku yg ramai tu..diorg plak rapat..so,xyah ade kawan lain pon adik beradik da cukup..hahaha..

Hubby aku kl tanya nak anak berapa org,laju2 dia jawab 10..aptb!!!

Skrg umur aku 27...n kl susun betul2 masa umur 35 berangan nak ada 4 anak pastu stop..hahaha..satu pon xlepas lagi yana oiiiii..verangan..verangan..

Bergantung pada rezeki..kita ni kan tak tau perancangan Allah..kl Dia nak bagi 1,1 la..kl nak bagi 6,6 la kan..hehe..mcm kaklong aku,anak dah 3..nak dapat yg ke 4 rasanya dah 4x keguguran..yg bongsu pon da darjah 2.sampai skrg kl dia lambat period je mula la dok berangan yg dia tu preggy..last2 bocor..he..tu la bila mana manusia merancang Allah yang tentukan..yg penting kita berusaha, berdoa dan bertawakal...

Rezeki ni kan dlm pelbagai bentuk..

Even part dapat parking pon kire rezeki ok!..nampak simple..tapi tu cara2 kecik yg Allah bagi part rezeki ni..

ni saje nak share..

Baru-baru ni ada sorg kawan aku dapat bonus 5x gaji..gaji dia ikut bonus tu dlm 2.5k..korg kire la sendiri bape bonus dia..Bila citer kat hubby,hubby kata jelesnyer...nape company sy tak bagi byk2 mcm tu??haha..
cepat2 aku amik tapak tgn hubby letak kat perut..pgg2 baby..ni kan rezeki kita ni =)..walaupun gaji kita tak la mewah,xdla bonus ganda2,tapi alhamdulillah semuanya cukup..bahagia..=)

apehal la tetibe emosi plak aku ni...ok daaaah..sebelom merepek melalut lagi..hahaha

3 comments:

hayati hashim said...

anak 10??? *pingsan byk kali* hahah
sorg pun seksa.. org laki nmpk seksa d mata ( tu pun klu nmpk) x rasa seksa kita yg mmbawa.. haish. apapun semua tu dh d tentukanNYA..

CikNaa said...

kota tinggi kat mane mommy? MIL ciknaa kt lok heng :)

Riana said...

yati..haha..tu la..saje tu nak uji la tu sang suami..

cik naa..yana kat easter..sblah je ngan lokheng =)