Wednesday, October 3, 2012

Blom2 da dapat Baby..

Salam..

Smlm memang penuh tragis hidup aku ngan hubby..haha..tragis la sgt..

Ptg semalam hubby call dalam pukul3..katanya...

'td saya drive..kat lane ke3..lane 3 kan laju kan..tibe2 sy nampak mcm air kotak kat tgh2 jalan tu..tapi bila da dekat air kotak tu ada kepala!!..anak kucing!!..sy tgh laju2 ni sy cube elak n make sure anak kucing tu ngam2 tgh keter bila sy lalu..kebetulan lampu merah..sy berenti..saya keluar keter..saya lari amik anak kucing tu,,jauh gakla sy lari..ni ank kucing tu ada dlm keter dgn saya..'

sy plak kata..

'abg amik kotak letak tepi mana2 kedai..kat jalan mana abg jumpa??'

hubby kata..

'erm...ok..tapi sy nak bela bole??..kat jln tebrau tadi..'

sy plak kata..

'nanti nenek bising..lagipun kiter kan keje mcm mana nak jaga kucing...kat jln tebrau???kan ke jalan tu sibuk mcm mana plak bole abg lari amik kucing tu..adehh..'

hubby kata
'lampu merah...xd keter kat belakang...yela2 sy masuk kotak letak kat mana2 nanti'...

Bila dah pukul530,sy pun tgu hubby amik sy balik keje..masuk2 keter tanya hubby pasal kucing..terus hubby amik kat seat blakang dlm kotak..hubby bawak!!!!!!

kl korg tgok comel mcm ni ape korg nak kata?????

-



-





-





-

 gambar google..tp lebih kurg la comelnyer..

Tak terkata ok!!!..sgt comel..tak sampai hati weyhh nak tinggal tepi2 pasor ke kedai..aduh..naluri keibuan aku mengatasi segalanya!!..ceh..yg aku pelik kucing ni spesis tak 'melalak' lebih..senyap jer..pastu mudah mesra..xtakut org..so,we al expect ada manusia2 kejam yg buang kucing ni ngan mak dia..maybe mak dia gonggong dia kat tgh2 jalan tu pastu nampak lori besor terus mak dia lari tinggalkan anak dia kat tgh jln.Jalan tebrau tu sibuk kot..bole plak ko kucing nak melintas jln tu!!!

Sampai umah we all dok pening mcm2..call mak,mak kata tgok 2 3 hr mcm mana..ingat nak hantar balik kmpong mlm td tp mak xbagi risau aku letih...

Aku bagi dia whiskes basah tu..pandai gak dia mkn..bagi susu guna jari..dia xpandai lg nak jilat sendiri..alahai..tapi kucing ni mmg behave la..(da mcm org plak behave2)..hahahahaha

Bila masuk kotak dia senyap jer..ngiow pun slow jer..dah bagi susu makan semua aku letak je dlm kotak..pastu kejap je dia tido..

ckp hubby esok letak depan kedai pet kat uda..hahahaa..jahat..tapi rasa2 aku sanggup tak??

sepanjang mlm xbising pon kucing tu..

kol 6 aku dengor dia ngiaw2..slow je..tgok2 dia da bangun..aku bagi dia air guna jari..kl tak,maunyer ko aku nak bangun kul6..tu br anak kucing..kang baby sendiri??baru la aku paham kegigihan ibu2..ehe
pastu aku keluarkan jer dr kotak..da dia mcm rimas no dlm kotak..terus dia nyorok bawah gobok..

aku sambung tido..bole??hahhaa..640 nak solat subuh,aku panggil2 dia..terus kuar lengset2 kaki aku..tak ke terharu tu!!..slalu kucing da nyorok2 bawah gobok jgn harap nak kuar kan lagi2 br kenal!..tapi kucing ni mmg pelik!..

hubby bagi susu ngan whiskes..hubby kata ptg ni balik keje kita hantar kat rumah mak..gitu plak....

Nak gi keje..dia tido..mcm ni la gaya nyer..so skrg dia kat dlm kotak..hubby letak je susu dlm kotak..nasibla kaki masuk dlm susu ke ape..1 hr kena tinggal kat umah..cian dia..nak g keje buat muke comel mcm ni..sanggup ko nak letak kat pasor?????..lainla da besor..pandai makan semua sendiri..tak sampai la hati aku...so..ptg ni mmg nekad hantar rumah mak..kat sana ada sangkar,botol susu kucing semua..lagipun ada labu labi kucing gemok mak aku tu..ade la dia kwn..ehe


google..hhe


6 comments:

fifi tiez said...

Sy ni pnakut dgn kucing.huhu.nak pegang pun takut..hehe..

Riana said...

sy xbole jumpa org mcm fifi..siapla kl jumpa mmg sy amik kucing tu dkt2 kat awak..hahahahaha..

hayati hashim said...

alolo.. mmg x smpi hati la.. mmg rsa nk bawa tdo sama selimut.
nway u jb'ian eh.. i kt kempas :)

aTy _faRed~ said...

macam rezqi [kuceng aty] mase kecik2..!!! memang sanagt comel..huhu...bela jer ar..kesian kat dak kucing tu tak de tempat bergantung..;)

MizzTina said...

mmg xsampai ati la nk tggl kucen tu kt mana²..

Riana said...

Yati..tau xpe..mmg xsampai ati..uhuhu..yana kat kpg melayu =)..kempas stay mana?

kak aty..betoll..geram jer tgok n serius teringat rezqi tu bila tgok dia..yg kacau suami time solat tu kan..hahha..yana da selamat hantar kampung..skrg duk ngan nenek xberani nak bela kucing..ihihi..da d rumah sendiri nt siapla =)))

tina..tu la..mmg xsampai hati sesangat..muke dia..awww...ehhee