Tuesday, October 9, 2012

Pregnancy check-up: 33 Weeks 5 days

Update n3 laju2..

Sampai2 KK majidee,ouchh..mcm ramai je org walaupun appnmt aku pukul 11..

Masuk2 baru nak letak buku, nurse pelatih tu suh tekan butang A amik no. siap pesan 1 kepilkan kat buku satu pegang gaya mcm kelam kabut n beriyer..dah 8 bulan sengah koottt dik kandungan akak ni..adehh..mcm la xpernah tekan butang A tu..hek hek..biorla baru belajar nak jadik nurse..heee..hatiku berkata2..



Urine: Ok..nurse kata minom air banyak2..dia tak tau aku da meneguk air setengah botol pagi td..tp sbb panas kot air,air keluar lalu kulit.pandaila teori aku..haha..lately sangatla panas jB ni..hujan td pun mcm segan2 je nak turun..kipas da mcm nak terbang pon aku berpeloh..oh hubby..bila mau beli portable aircond tu..hukhuk..



Berat: 72.7kg..naik 1.6 kg..aik..makan byk2 pon naik tak lebih 2kg,,hew hew..bole la extra kan lagi makan..hahahaha..teringin nak makan chokelet la..lama tak makan cokelet..nak mintak hubby ptg ni..hee




HB: 12.0..yeahh..sangat sukaaa..sebab selalu aku main kotor makan iron tablet sebelom g cek-up..tapi kali ni aku jujur..xmakan pape pil pon sblm cek-up td..he..Alhamdulillah..



EFW: 2.4kg..eyewwwww..suka sgt2 bila first time doc bgtau est. baby weight..hihi..da besar baby mama..
tak sabar tgu baby kuar..laki ke pompuan ek..laki ke pompuan ek..haha


Nak feeling2 jap..

Alhamdulillah dr scan result td pun semuanya ok..kepala baby dah kat bawah..uri semua ok..baby movemnt pon sgt ok..sgt aktif walaupun da sempit kan dlm tu..tp baby tak kire makin sempit makin kuat dia kick..nak ruang besor2..hahaa..mama pun tido xlena..ngiring kanan syg mama kick bergetar2 kat pinggang kanan,ngiring kiri baby cocok2 plak..hahaha...telentang mmg rasa cam sempot takley napas..adeh..so,tido dgn mcm2 gaya bole katakan 1 jam sekali akan terbangun n tgok baby senget2 kat perut pastu gelak2 ngan papa..hahahaha..indahnyer memori pegnen kan baby mama yg sorg ni..

Nak bangunn skrg pon bukan mcm dulu..da mcm2 gaya jalan..ngilu jer rasa kat bawah tu..siap berpapah2 ape2 la yg sempat dicapai dek tgn..tapi bila da start jalan mama jalan laju jer..haha..lagi2 bila g soping..xingat dunia..pastu sampai umah mula la adeh sana adeh sini tinggal nak hulur kaki kat papa jer,pahamla mama mintak urut..ehehehehhee...alhamdulillah dpt papa yg sgt memahami n melayan kemengada-ngadaan mama..syg papa kan baby kan..awww..hehe

Beg baby mama da stanby dlm keter..tapi bag mama blom..bag dah ada cuma blom proper packing lagi..
tak sabar nak jumpa baby..tak sabar nak bf baby..tak sabar nak pump susu byk2 tuk baby..tak sabar nak bermata panda jaga baby..ahhahaa..tak sabar mcm2 tak sabar la..

Adekah mama layak jadi ibu??adekah mama mampu nak pikul tggjwb tu..aduhai baby..nanti kita jumpa mama nak cium2 gomol2 baby..xsabar tau..




he..kl nak taip lagi mesti makin panjang aku dok feeling2..


apa yg penting memang tak sabar!


Makin membuak2 bila semua brg baby dah siap beli....dah siap basuh..da siap semua..

Sampai kan anak sedara aku,aliya asik tanya (time tolong aku angkat baby gear dr ampaian)...ni sape punye mokde. (sambil pgg mitten&booties)...'baby' syg..mana baby mokde??..'ni dlm perut,sambil tunjuk kat aliya yg baru 3 tahun...' dia pon pelik brg semua dah ada tp mana orgnyer..hehehehee..dok mengemas keluar masuk brg2 baby..comel..=)








sblom makin panjang n3 ni baik aku stop..haha (konon update n3 laju2 tapi tgok,kan xleh berenti..ngehh)



8 comments:

Cik Puan Rara said...

moga kandungan sihat sampai melahirkan.dh nk dekat tu.

Riana said...

tq rara..Amin..tu la..da sengal2 tulang temulang..nak jalan pon..alahai..moga dipermudahkan urusan kami =)

as ♥ Leenda said...

HB 12?
waahhh gud2..
dulu pregnantkan Asyraf, HB tak pernah lebih dr 11..hahahha..selalu kena marah dgn nurse..tp takpe..saya suke kena marah..hehe..

Lia3003 said...

semoga sihat selalu, dah hampir sangat tu, saya 37 minggu dah bersalin. awak orang JB gak ye, dah dekat sangat dengan tempat saya... hehe

Riana said...

Leenda..alhamdulillah..setakat ni penah sekali below 11..pastu dok bantai makan bayam ikan caru hati..hubby paksa..hahahaha..sy kl kena marah ngan nurse wat muke seposen jer..kihkih

Lia..yana pon harap baby keluar cepat2..xsabar sgt dah..ehe..la,JB ker..katne??

MAY said...

hb sy dr bujang mmg 11.++ je.x pnh lbh..semoge slmt mlahirkn bby comel.hehe..thn dpn turn my bb plk..takut.hehe

Riana said...

tq May..wah..sy masa bujang xpenah cek pon HB..ehe..yup..takut tapi xsabar..ni la satu2nyer sakit yg kita tak sabar kan??haha

safiyyah osman said...

Xlama dh riana..hehee
Lepas ni best dh ada baby...peneman dan penawar segalanya...

Take care ok.kim salam baby. :)