Monday, October 8, 2012

Setahun Salah Kiblat!!

Salam..

Semua tau kan kiblat solat tu sgt penting..
Arah kita org islam menyembah Allah yg Esa.

Alkisahnyer hr ni tghari td,
Terkedek2la aku mak buyong ni nak g solat zuhur..
Tau la..aku nyer company ni kat level19,
tp opis aku kat level 18..
Jenoh nak naik lif bagai..haha..
tapi tambah pahala aku la kan..
lelagi time preggy ni..
so jgn nak menegluh ok yana!

So,dlm terkedek2 tu sorg klik aku dtg,
kak..kak...tau tak selama ni kita tersalah kiblat..
ye ker..??kata aku..
Yer kak..patutnya tegak bukan senget...
Kire dlm otak aku ni beza dlm lebih kurg 30 darjah la..
sekali aku masuk tempat solat tu..peh,
ni bukan 30 darjah ni..
ni dah 90+30..peh..bukan ke 120darjah tu jumlahnyer..
korg paham ke ape aku bebel ni..
nasibla paham tak sbb n3 aku mmg slalu xd gambar kan..
hahahaa

so,kesimpulannya,aku dah solat dengan kiblat yg salah selama sethaun lebih aku keje sini..
peh..
sampai ati diorg ni tak cek betol2..
dah2..jgn nak salahkan org..
huhu..

so,silalah masing2 beli compass kiblat tu yer..
nak kemana2 senang ada benda tu..
xderla korg nyesal salahkan org mcm aku..

alhamdulillah ada klik aku yg sedar pasal benda ni..

bebila g angsana nt aku nak cari kompas tu..bukan mahal no punn..
jadikanlah pengajaran kisah aku ni yer kawan2....

2 comments:

Fainie said...

SubhanaAllah..oo u bukan solat kt surau cs tu ea..download apps kt android jek..mmg convenient..beb, rindu i tak? hahahah

Riana said...

tu la..ni pon ada org yg dok pertikaikan lagi ni cam tak bole terima arah yg baru tu..katanya tak ikut matahari la ape la..makcik2 ni pun susah gak nak explain..matahari skrg pon bukan betul..ada senget2..payah nak explain..haisshh..rindu???i tau u rindu i kan..hahahaha