Saturday, February 23, 2013

Aisyah Dhaniyah 3 months today!

Salam..

Yeahh..best2...my daughter dah 3 months..=)

21hb haritu dah check-up..


Setengah jam pertama aku telah berjaya menarik perhatian Aisyah dengan keindahan kk majidee ni..hahaha..yelakan..dia kan pantang kl maknyer ni yg pegang..asik nak mengempeng jer..so,stgh jam masih aman damai..haha..padahal ada je stok susu FM dlm beg..tp aku mmg elak la nak bagi..sanggup utk membazir..hehhe..skrg ni dia mmg alert ngan alam sekitar dia..so,jakun skit..lama la dia dok mentenung segala-gala yg ada dlm klinik tuh..termasukla hiruk pikuk kanak2 yg lain..=)


Da masuk kaunter ke2 dia dah mula nyanyi2 manja..tau la aku dia da nak start..aku diri ajak tgok gambor2 sayur n buah2 tepi dinding..ok je layan..lps je kaunter 2,tgok mcm ramai je tgu, aku terus masuk nursing room sebelum nyanyian menjadi lebih high pitch..bf jap..cukupla utk mendiamkan dia..
keluar balik..xlama lepas tu nurse panggil...

Berat = 6.3kg (tembam tak tembam tak)..hehe
Tinggi = 60cm =)

Lain-lain...isu poo Aisyah..nurse mintak aku tukar susu..sbb risau gak sbb dia campur kan..sampai skrg Aisyah mmg 4 5 hr baru nak poo..tu pun masuk hr ke4 aku da risau masuk edema beli kat farmasi..sbb dia susah nak tido kl da lama sgt..asik tot tot tapi xpoo poo..busuk hokeh..haha

Perkembangan Aisyah setakat ni,

- Dah mula nak meniarap da..mengiring mmg da expert dah..aku selalu memang tidokan dia mengiring..cuma nak angkat vontot berat..nama pun tembam..haha..kl tido mengiring pagi2 tergolek pastu ngamuk-jam loceng dipagi hari-..slalu tido elok je awal2,esok pagi badan je dlm kelambu..kepala dah kat luar..hahaha..

-Jadual tido dah sedap..takla rabak mata gi keje..selalu tido kol12mlm sampai 6 pagi....bygkan dari amik ptg balik keje tu mmg xtido..haishh..jenoh nak dodoikan sbb dia da pandai nak main jer..lawan mata..so,cara nak tidokan,ngempeng dlm gelap..pastu kl da xlarat amik stok panaskan bagi kenyang,popopopok ontot dia sambil menyanyi2 dan berzikir ditgh mlm yg indah...mata kena bertentang mata..tido sebelah..baru la bole tido..haishh anak..mlm td kol1 baru tido..kat rumah bs dia bantai tido la..hiiii

-Mulut dah ngunyap2 n terliur..huhu..hubby xmo makan sorg2 nak sama2 gak..so,bagi Aisyah kenyang pastu we all mkn sebelah dia tp nyorok2 (faham??hee)..mcm la xbau kan..makin mengunyap2 la mulut dia dan terliur2..haha..kejam tak??

-Da pandai nyonyot tgn dlm mulut kl lambat ngempeng..cian.. -i xminat jari,tgn kepal lagi best kata aisyah..-haha

-Pandai borak sambil ketawa mengekek-ngekek..kl ngan babah dia,bukan main..ntah ape yg diborakkan meriah sungguh...tapi kl ngan mamanyer,adela 5 minit borak ketawa..xsempat mengekek dah tarik2 baju mintak ngempeng..ahhhaa..

-Nak suh dirikan je..xmo baring..haish..memang kurus la mama..nasib babah rajin layan..bole la mama membasuh dan melipat pakaian..gegegege..kl dah xlarat masuk rocker..suka sangat dia kaki hentak2 geram tgok mainan tu..bila ada bunyik pun diam..

-Mandi dah pandai kecepek..kecepek kaki dlm air..abis baju mama basah..nak g clas swimming gak ke sayang??haha..Aisyah mmg takde istilah nangis semasa mandi sejak lahir..sangat suka air..kl lambat basuh kepala meraung2 sbb nak cepat2 terjun dlm air..haha

-Da pandai tgok tV!..lagi2 spongebob tu kan..kan kaler2 kan cantik kan..mmg suka la..

-Sangat teruja bila mendengar bunyi-bunyian..mata membesar dan muka beriyer bila dengar bunyik ayam dan keretapi di pagi hr..hehehe..paling tak bole lupa smlm bunyik sensor reverse keter tu..tengah ngempeng terus terdiam sambil mata dia beriyer tgok mamanyer..bunyik..berenti..bunyik..berenti....hahahaha

-Baju byk yg da muat2 je..so mama,gaji ni jom soping baju Aisyah lagi..yeahhh

Plan nak belikan playgym utk Aisyah sempena bulan ke3 ni...insyaAllah..

*bestnyer jadi baby sambut bday tiap2 bulan..heeee

n3 boring xd gambor..haha..kendian la masukkan..kat opis mls nak transfer bagai...

Selamat berhujung minggu =)







3 comments:

hayati hashim said...

sedapnyaaaa badan Aisyah!!

Cik Puan Rara said...

3bulan 6.3 kg? tempammmnyaaaa

Shakina Farhan said...

nak dekat berat shahadah..hehe..xpe..tembam sihat kan..