Thursday, September 12, 2013

Selalu tatih2 kan..

Assalamualaikum..

Isu berkaitan anak belum pandai berjalan.

Aisyah Dhaniyah hari ini berusia 9 bulan 20 hari.Sedang berlatih berdiri..blom berani melangkah..dan..sedang nak tumbuh gigi atas..

Tapi my mil tak sabar nak cucu nya berjalan..ayat biasa..dulu babah dia setahun dah berlari..alahai..

Semalam mil message..'Aisyah da berjalan belum..anak org depan rumah dah berjalan 2 3 langkah'..baby boy tu lahir beza 2 3 hari je dgn Aisyah..alahai my mil..ku terus balas..'yana taknak paksa Aisyah. perkembangan baby kan lain2..yana pun dulu setahun baru pandai jalan'..jahat tak aku jwb mcm tu..tp betul kan..terus mil tak balas..merajuk agaknya mil ku..huhu..xpe..nt pujuk belikan kain pasang.ehehehhe

Itulah yg menyesakkan nafas aku..aku cuba lah latih sikit2...tapi aku taknak paksa la..tp Aisyah nampak dah bole stabil bila berdiri..bagi aku semua tu naturally develop.tak perlu nak compare budak ni dgn budak tu..uhuhu..pandaila dia nak jalan bila tiba masanya nt..ye dokk??

Apepun, ambil je semua tu secara positif..mil excited nak tgok cucunya berjalan..aku pun gigih la sikit kan nak train ank..heee

Tido mesti kena ada babah n mama..cekci aisyah dhaniyah.
Babah my Hero..uhuk uhuk

2 comments:

mama ila said...

alahai..comelnya dia..putih melepak.. betul tu..perkembangan budak2 nie berbeza...anak ila pun setahun baru boleh jalan..tu pun kire awal jugaklah..ada jugak anak member ila yg umur setahun 3 bulan baru boleh jalan... tiap2 budak berbeza =)

Riana said...

Betul tu mama ila..baru 9 bulan kan..sabar insyaAllah jalan nt =)