Wednesday, April 16, 2014

Tiba-tiba teringat blog..

Heee..

Lama terabai blog ni..
Angin puss puss tak menetu skrg nih..
Adakah sbb aku dah masuk 2nd trimester..bahaha..dah nak masuk 3rd trimester oi..bulan depanla..

Awal2 haritu rasa perut kecik..bole sembunyik2 ngan mbr opis.
Sekali masuk 5 bulan pehal tetibe perut jadi mcm belon..
Mbr opis semua buat2 muka terkejut..hey..u preggy lg kee...hukhuk
'ok..ko takyah nak belakon ye'
Aku terkejut..
Tetiba adik baby membesar ngan jayanya..
Seingat aku time Aisyah dulu 7 bulan baru rasa besar..
Yang ni 5 bulan aku da termengah2..
Alahai..tak dapat bayangkan 9 bulan nt..hewhew..
Aktif takyah cakap..bukan main dia lg..

Maaf adik baby..mama tak banyak update pasal awak..
Mama bz layan akak Aisyah awak..
Tapi..kasih mama tetap sama tau ..muah..hee

Bestnye preggy ni..semua smooth je..
Cuma angin kemalasan terhamat..
Sabar je la en hubby kalau aku malas masak dinner..
Tapi skrg sbb da tau simptom tu..
Aku bangun awal skit..msk siap2 utk mlm..so takyah nak buat2 malas ye blk keje.

^heelllleeeehhhh..pdhal baru 2 hari ko praktik^

mehehe..kesian weh tengok myhubby terkulat2 kl aku tak masak..
Ni 2 hari aku 'rajin' hubby aku dah puji lebih2..
'napela semua yg sayang buat semua sedap..walaupun potong buah honeydew..sedap je'
bahahahaa..melampau melangit kononnya ayat motivasi supaya aku tak malas..kihkih
Thank you memahami simptom ku ini..

haihh..lama tak update..ginila..skali taip segala ko nak merepek..

Aisyah membesar ngan jayanya.
Tapi seperti kanak2 lain yg normal..dia mengalami gejala tak mau makan.
Dapat plak maknye yg kelebang skit nih..makanla nak apa yg ko nak mkn.
Taknak mkn takyahla paksa..asalkan susu aktif ;)
Dah 1 tahun 4 bulan 3 mgu..sangat2 manja..nak melekat jek..sampaikan buat susu pun nak berdukung..
Daya tak dayalahhh..
Padahal haritu aku gi checkup bole plak dia aman damai ngan babah dia..takde pun asik merengek..
Memang sengaja nak mengada n jeles ler tewwww..

Ape pun..moga semuanya smooth la..
InsyaAllah..

1 comment:

Asmin Fahmi said...

Salam. Kalau ada masa jenguk2 la blog baru saya http://alamwellness.blogspot.com. untuk suplemen ibu mengandung, anak2 dan kesihatan keluarga. Tq