Monday, June 2, 2014

Taraf Hidup JB atau KL lebih menjadi pilihan?

Assalamualaikum blogku yg terbiar..

juga semua reader yg sudi membaca..haha..sapela yg agak2 sudi tu..maceh sgt2.

Malam tadi terngiang2 dikepala tentang taraf hidup KL ngan jB..
ntah kenapa adalah yg mnyebabkan aku berfikir benda tu..
Sape ada idea yang bernas..sila lah kongsikan dengan saya..
Which is area Damansara..senangke dapat rumah kat situ..ok ke..ke baik dok jB..haihla..
Memang tekanan emosi bila bab2 mcm nih..

zzZZZ..ok tu je dulu..nt makin stress..

5 comments:

Mar Mansor said...

kenapa dgn kedua2 tempat tu?kena pindah ke?

Emme Amalina said...

bg i yg dah duduk dua-dua jb ngan kl..sama je sebenarnya. both cost of living kt kl & jb tinggi.ada benda murah kat jb but mahal kat kl & vice versa. Apa2pun terpulang cara kita spend duit sendiri. Kalau pandai jimat duduk mana2 pun takde masalah. Tapi kalau duk kl but nak selesa macam duduk kuala terengganu (contoh) mungkin cost of living jadi 2-3kali ganda sebab tempat tu berbeza..kan? :)

Riana said...

kan..mana2 sama je kan..yg penting diri sendiri..hikhik

Aty_Fared said...

akceli KL n JB dah tak banyak beza.. tapi masih tetap beze.. even kata Damansara.. memang lah susah nak dapat harga sewa atau beli rumah yang rendah.. so biasanya orang akan duduk kat pinggir2 bandar KL macam saya ni.. hahaha.. sama macam JB jugak kan.. saya pernah survey kat sana since asben pernah kene transfer dok opis baru kat sana.. samaaaa jer harga nya kalau nak dapat umah yang betul2 selesa.. so..solution.. kene carik umah kat pinggir2 bandar jugak.. dan rasa nya lebih muraaaaahhh berbanding pinggir2 bandar kat KL ni ha.. ngeeee... kalau pasal jam.. mungkin lebih kurang.. kalau pasal tol.. memang KL-damansara menang.. hahaha.. maksudnya..kalau nak duduk pinggir2 KL which is PJ ker..Shah Alam ker..Puchong ker..dan kerja area damansara.. sehari bajet tol lebih kurang 10-15 hengget... eerr..cakap melalui pengalaman...;p

Riana said...

TQ aty..
Rasanya stay jB jekla..lagi menawan hati..ha3