Wednesday, July 2, 2014

2nd Pregnancy - 8 months

Assalamualaikum..

Tetibe je dah 8 bulan hoi..
Ntah bape kali je update pasal pregy yg ke2 kali ni..hikhik
minggu ni genap 33 weeks..mcm tak ku sangka dah hampir sungguh masanya..hihi..7 weeks to go..

Berpuasa preggy kali ni nampaknya dipermudahkan..
Alhamdulillah belom ada pening2 lg..
Yang penting kena sahur ye..kalau tak memang tak puasa la..
Tapi dah niat awal2 aku nak puasa penuh tahun ni..huhu..harap berjaya lah kali ni..

Alhamdulillah kesihatan pun ok sepanjang preggy ni..
Takde yg pelik2 lagi setakat ni..
Tak penah muntah pun walau sekali..
Mungkin Allah mudahkan sebab nak layan karenah Aisyah yg tengah meligat terhamat..
Haihla..makin besor perut maknye makin pelik2 perangai..
Sabar jekla..org kata makin mengada2 bila nak ada adik..
Tido kl tak pelok xd makne nak tido..peluk skali adik dlm perut siap cium segala sudut perut maknye..
syarat nak tido kena selak baju cium perut dulu..
kl tak gigihlah melayan lalak dia sampai pukul 1 2...hohoho..
Makan, dalam kereta, jalan2 semua nak haku yg dokong..
Gigih bawak '2' org sekali..sabar jekla..
Tapi i like..
sebab aku akan memecah2kan lemak n senang kurus..kahkah..

Scan baby pun jarang utk kali ni..1st masa nak confirm preggy..2nd..nak cek heartbeat..
3rd kat gomen..4th sesaje mengada nak scan..bole,,haha...masa tu sempena bday hubby..alang2 confirm jantina..doc kata boboy..tunggu jekla nanti keluar ye..hikhik..tapi baju bajan brg semua dah beli biru..hihi..Hadiah bday hubby yg nak sgt babyboy tu..senyum sampai telinga..=)..dan aku..hoyeh hoyeh..bole rehat lama2 n mencantikkan body semula..kih3..rasanya tak scan 3d 4d kot..tgu scan weekend ni je dgn doc gomen..penjimatan katanya ;P

Semoga urusan kami sekeluarga dipermudahkan..
Semoga anak yg aku kandungkan lahir dengan sihat dan selamat..
Semoga semuanya selamat..
Amin..







1 comment:

Sya Mimie said...

Sy buat 2x scan 3D.. Hihi..
Ank first gitu la.. Nti dh no.2 xde la kut.. Hihi