Tuesday, September 25, 2012

Internet Mencemburui aku..ke waktu??

Salam semua..

Mlm kemarin perasaan sentap menyelebungi tetibe..ntah kenapa..slalunya lepas isyak semua,aku da start landing..tu memang rutin time preggy ni..takdelah nak buat itu ini dah..slalunya hubby sibuk layan tenet sampaila ke mlm buta..biasa dah..

Ntah nape kemarin sambil aku baring aku tgok hubby..pejam mata tgok hubby lagi sambil otak ligat pk mcm2 sampai kepala otak jadik serabut..pastu tetibe aku nangis..pehal plak aku nak nangis..hubby toleh aku pejam..tp bunyik dengusan tu da buat semuanya kantul..hubby tau aku nangis..dia mmg tau aku ni kememeh..

Tapi aku konon nak cover lagi..masa aku pejam hubby dtg dekat belek2 muke aku..terus la melalak..ape lagi..hubby tanya aku diam..hubby off pc..pujuk aku tanya nape..aku diammmmmm..hubby pujuk2 drama swasta..da reda da tak nangis..tp hubby tanya lg nape nangis..aku diamm..aku pun tak tau nape..yg aku tau aku rasa mcm nak campak pc tu keluar..hahahahahahha..adekah aku jeles ngan makhluk tak bernyawa tu??

So,da tak nangis..abis pujuk..dua2 tertido..sedor2 da pagi..siap2 g keje..sepanjang hr hubby xtanya nape nangis..aku lega..sesak napas nak jawab soalan tu..tetibe bila balik keje da nak parking hubby tanya,'nape nangis smlm??marah ea sy main tenet jer??nak manja2 ea..hahahaa..terus aku jawab..a'ahh..hubby gelak!!

Ntahla..aku rasa mcm tu la rutin aku slalu..tapi ntah nape nak sentap lebih..nak hubby slalu ade kat aku..belai2 perot aku ni..padahal mmg dia buat pun slalu..cuma aku yg terlebih sentap..gembeng..kememeh..ntah papekan..

So pagi td masa kat opis,dok borak2 ngan kelik citer pasal bos aku yg nak berenti..bos yg pelik..nak resign xbgtau..haishhh..tetibe kelik aku ckp pasal masa..masa kita kat opis sgt panjang..lebih dr masa kita kat rumah..so,kenala happy kat tempat keje..sbb half of hidup kita mmg kat tempat keje..aku mula berpk!

Jadual aku skrg ni:
(sbb preggy so aku mmg xlarat nak tahan mata setiap mlm!)

630a.m - 830a.m : Bersiap ke tempat keje..      = 2jam
830a.m - 900a.m : Dlm keter ngan hubby...       = 1/2 jam
900a.m - 530p.m : Kat opis                                = 8 1/2 jam
530p.m -1130p.m: Dengan hubby                       = 6 jam
1130p.m-630a.m : Tido                                       = 7 jam

See!waktu yg betul2 dengan hubby (maksud aku berkomunikasi dgn waras!!tido xmasuk)..hanya 6 jam sengah..waktu keje 8 jam sengah!!tu pun tolak lagi masa ngan hubby yg hubby men tenet..aku masak..aku basuh baju..

So dah d baby nanti mcm mana!!!!ko pk la sendiri yana oiiii..(walaupun masa tu maybe masa tido n bangun da extend!hahahaha...dahtu nak gembeng2 kememeh2 suami sibuk ngan tenet..padahal dia buat keje..!!(walaupun pada hakikatnya transformer,kamen raider,naruto tu yg buat aku cemburu!!!!kihkih)..

Bila dah kuar fakta matematik kat atas tu barulah aku bole terima yg sebenarnya aku tak gembeng xpasal2..memang patut pun aku nangis kan..masa mmg mencemburui kita..apetah lagi zaman canggih manggih ni semua dok ngadap tenet pantang ada masa terluang..ke sebenarnya tenet yg cemburukan aku..
(ni pon aku menaip pon bila hubby xbalik kje lagi..aku cuti hrni sbb food poisoning)..

Ni nanti da d baby dah tentu ngulit baby jer bila balik keje..adekah masa tu hubby aku akan cemburukan aku pulak??hahahahahhahaa..atau masa tu dia lagi suka sbb bole bertenet sentiasa..atau dia ulit baby pastu aku yg terkapai2???

Korg tak rasa ke mcm mana aku rasa ni??hahaha..merepek ke realiti ni..ke aku yg tak berpijak dibumi yg nyata ni!!


4 comments:

fifi tiez said...

Normal kot masa peknen ni kita sensitif..hehe

QasehnyaRania said...

tahniah dari saya ;)

salam kenal dan terjah sini
follower baru blog yana ;)

lobaksusue.blogspot.com

aTy _faRed~ said...

heheh...memang mase pegnan kite akan manje terlebih..eerr..ataupon asben memang akan manjekan kite lebih time pegnan..;p

Riana said...

fifi,aty..masa utk amik kesempatan mengada lebih..haha
qasehnyarania..tq follow..=)