Thursday, November 8, 2012

Iron Tablet vs Biskut Tiger ~

Salam..

Saje nak share..

citer pasal biskut..hahaha

Skrg aku addict ngan biskut tiger..kat opis dok mengunyap biskut tiger jer..

aku suka cecah ngan air masak..

syok kan kat meja opis aku dok mencecah2 biskot ni..peh..heaven..

dari satu keping ke satu keping..

peh..bape keping ntah aku makan..

Last cek-up kan aku bgtau HB aku 12.6..

Padahal ak xmakan obimin pun masa tu da bape hari..hihi..

Pastu td aku saje la baca kat label biskot tu..

Biskut mengandungi Enermaxx (Vitamin B1 & B2) utk bebaskan tenaga..

Pastu tinggi ngan iron..hoho..patutla HB aku tgi time tu..mmg aku bantai sebungkus besar sehari sblm g cek-up tu..ehehehe..

So,aku rasa bagi ibu2 mengandung yg xsuka iron tablet tu bole kot jadikan biskut tiger ni makanan tambahan..ehe..tapi hati2 la sbb memang manis kan..so,buat mcm aku,cecah ngan air masak kosong..ihihihi..

*bgantung pada individu tau..kang xpasal2 aku plak dipersalahkan sbb HB rendah sbb xmakan iron tablet..ahaha

6 comments:

Sue said...

ok, hari ni jugak g beli.. hhehehe

fifi tiez said...

So far hb i x pernah rendah wpn x mkn hati ayam/lembu suma tu.syukurlah..

puan.mila said...

wah biskut tiger pun mmbantu eh..leh la try..hehe..salam kenal :D

Riana said...

sue..beli banyak2..ehehehe...
fifi..sama la kita..alhamdulillah
mila..salam kenal =)..tula..terkejut bila cek HB 12.6 walaupun xjaga makan..ehe

Sue said...

sue mmg hb rendah, sebab sue thalesemia trait..

Riana said...

takpe su..berusaha..bole la jadikan biskut tiger sebagai snack tambahan =)..